Veelgestelde vragen

Purchasing

Returning

General

Technical

Mogelijk is het gewenste onderdeel op onze accessoires pagina te verkrijgen. Voor alle andere onderdelen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. U kunt ons telefonisch bereiken op 030 232 0 700, (ma-vr 9.00-17.00 uur) of stuur een E-mail naar mail@tivoliaudio.nl.

Ja, we bieden allerlei accessoires aan voor onze radio's en hifi-systemen. Als u liever telefonisch wilt bestellen, kunt u ons bellen op: 030 232 0 700.

U kunt bij ons met iDEAL, PayPal, Mastercard, Visacard en American Express betalen. Als u liever telefonisch wilt bestellen, kunt u ons bellen op 030 232 0 700.

Tivoli Audio verzendt niet rechtstreeks naar het buitenland. Voor internationale aankopen raden wij u aan om contact op te nemen met uw lokale officiële distributeur van Tivoli Audio. U kunt uw lokale distributeur opzoeken in de "Dealers" sectie op onze website.

Lees voor meer informatie ook ons officiële verzendbeleid

Bij creditcards van Visa en MasterCard is de beveiligingscode het driecijferig nummer op de achterkant van de kaart, meestal boven de handtekeningstrip. 

Bij creditcards van American Express vindt u de viercijferige code op de voorkant van de kaart. Afhankelijk van het soort kaart staat de beveiligingscode in een klein lettertype boven het nummer van uw creditcard.

Deze code is een beveiligingsfunctie van de creditcards van Visa, MasterCard en American Express. Als u deze code opgeeft bij uw bestelling, is uw account beter beschermd tegen fraude en weten wij zeker dat uw bestelling legitiem is.

Tivoli Audio-producten zijn gedurende twee jaar gegarandeerd tegen materiaal- en productiefouten. Neem contact op met het verkooppunt waar u het product hebt gekocht, en vraag om service of reparatie onder garantie.

Als u een radio wilt terugsturen naar ons (voor reparatie, vervanging of terugbetaling), moet u te allen tijde eerst contact opnemen met de Tivoli Audio Klantenservice. U kunt ons telefonisch bereiken op 030 232 0 700, (ma-vr 9.00-17.00 uur) of stuur een E-mail naar mail@tivoliaudio.nl. 

Waarschuwing: Als u producten naar ons terugstuurt zonder eerst contact op te nemen is Tivoli Audio niet verantwoordelijk voor verlies van of schade aan de teruggestuurde producten. Stuur ook alle accessoires mee die oorspronkelijk bij het Tivoli Audio-product zijn geleverd. Zo voorkomt u dat u moet betalen voor ontbrekende accessoires.

Lees voor meer informatie ook ons officiële garantie- en retourbeleid

Bij een rechtstreekse aankoop kan de klant de radio om wat voor reden dan ook binnen 30 dagen naar ons terugsturen, waarna de aankoopprijs wordt terugbetaald. Deze terugbetaling is echter exclusief de oorspronkelijke verzendkosten.

Onze radio's zijn niet bedoeld om door de gebruiker te worden gewijzigd. Denk erom dat elke aanpassing van het oorspronkelijke ontwerp van de radio uw garantie teniet doet, en de werking van de radio zoals deze bedoeld is, kan verstoren. 

Bovendien leveren we, vanwege ons ruime garantiebeleid, geen servicehandleiding bij de producten. Als we uw radio niet kunnen repareren, ontvangt u een nieuw exemplaar indien u de aankoop bij ons of een van onze officiële verkooppunten hebt gedaan. 

Als u problemen hebt met uw radio, kunt u ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bellen op het gratis nummer 030 232 0 700

Regelmatig afstoffen is voldoende. Als u toch was wilt gebruiken, is spaarzaam gebruik van een vloeibaar middel aan te raden. Gebruik geen spuitbussen. Denk erom dat de ombouw van echt hout is, dat na verloop van tijd donkerder wordt.

PAL, SongBook en iSongBook zijn weerbestendig maar niet waterdicht, dus geschikt voor gebruik in een badkamer. Echter zijn ze niet waterdicht en kunnen ze NIET onder de douche worden gebruikt! De houten ombouw en de regelelementen kunnen op den duur worden aangetast door vocht. (Langdurig) Gebruik in de badkamer wordt dus sterk afgeraden.

DAB of Digital Audio Broadcasting wordt in vele Aziatische en Europese landen gebruikt. Het komt overeen met HD-radio in de VS, waar DAB niet wordt gebruikt.

De voeding of interne transformator is afgestemd op het desbetreffende land. Bij modellen met een digitale klok (zoals SongBook en iSongBook) gebruikt de klok een 24-uursindeling in plaats van de 12-uursindeling die men in de VS gewend is. Bij modellen met een digitale tuner (zoals SongBook en iSongBook) wordt de de-emphasis van de tuner ingesteld voor het land van gebruik. Tot slot moeten alle modellen voldoen aan de veiligheids- en milieuvoorschriften van elk land.

Een stroomstrip met overspanningsbeveiliging is een verstandige investering, omdat piekspanningen niet worden gedekt door onze fabrieksgarantie. Stroomstrips met geluidsfiltering helpen wellicht om interferentie van andere huishoudelijke elektronica weg te filteren.

Ja. Elke analoge tuner voor Model One, Two, Three en PAL wordt handmatig gekalibreerd in de fabriek, maar vanwege de aard van de analoge draaiknop is een kleine afwijking normaal.

Nee. De Networks geeft alleen informatie over het huidige FM-/DAB-station weer.

Ja. Als u uw radio in een kast of boekenrek plaatst, of vlakbij een muur of toonbank of andere harde oppervlakken, wordt het basgeluid versterkt. Volgens sommige gebruikers helpt het om enkele lagen tissuepapier onder de poort te plaatsen om het basgeluid te verminderen. De plaatsing kan ook invloed hebben op de ontvangst.

Onze aansluitingen zijn stereo-miniplugs van 1/8 inch (3,5 mm).

De speelduur van een batterij hangt af van twee factoren:

  1. De hoogte van het volume. (Hoe harder het geluid, hoe minder speelduur.)
  2. De capaciteit van de batterij. Zoals vermeld bij de vorige vraag, gaat een batterij met een hogere mAh-waarde langer mee. (Een 2400 mAh-batterij gaat bij hetzelfde volume langer mee dan een 1800 mAh-batterij.)

U kunt op al onze radio's een iPod, mp3-speler of draagbaar audioapparaat aansluiten via een kabel van 1/8 inch (3,5 mm) met een stereo-miniplugs en een miniplug. Sluit de kabel aan op de hoofdtelefoonplug van uw iPod, mp3-speler of draagbaar apparaat en op de Aux-ingang van uw Tivoli Audio radio. 

De PAL en bepaalde andere modellen hebben geen Aux-schakelaar. Bij deze radio's moet u het apparaat dat u wilt beluisteren fysiek aansluiten op de "AUX"-plug op de achterkant van de radio. Hiermee onderbreekt u het signaal van de tuner naar de luidspreker en kunt u het aangesloten apparaat afspelen, ongeacht de band waarop de radio is afgestemd. Als u weer naar de radio wilt luisteren, haalt u het apparaat los van de achterkant van de radio.

De BT modellen van Tivoli Audio kunnen met behulp van Bluetooth ook draadloos worden verbonden met uw iPod, MP3-speler of draagbaar apparaat. Zie voor meer informatie hierover de subsectie Bluetooth.

De meegeleverde FM-antenne is niet heel erg krachtig maar verbetert wel de ontvangst wanneer de interne antenne niet voldoende is. U moet wel de antenneschakelaar aan de achterkant omzetten van intern naar extern wanneer u een externe antenne gebruikt. 

Voor een optimale ontvangst plaatst u de radio en/of de antenne vlakbij een venster of een buitenmuur. Voor een optimale AM-ontvangst kunt u een draadloze AM-antenne van Radio Shack of Terk proberen. Zorg dat het voedingssnoer en de antenne zich niet tegen elkaar aan of vlakbij elkaar bevinden.

De Model One wordt, net als vele audioproducten vandaag, niet volledig uitgeschakeld als u deze uitzet. Er wordt altijd een beetje stroom naar de radio gevoerd, om geklik en geplof bij het aan- en uitzetten te vermijden. Enige geluidsproductie na het uitschakelen is dus normaal.

Ja. De Model SubWoofer heeft een eigen, onafhankelijke voeding. Als u eerst de radio uitzet, hoort u via de Model SubWoofer het geluid van de radiocircuits die worden uitgeschakeld. U kunt dit eenvoudig verhelpen door eerst de Model SubWoofer uit te schakelen en daarna de radio.

Ja. De AM-band vereist een veel sterke signaal dan de FM-band om het amberkleurige tunerlampje te doen branden, dus is het niet vreemd dat het lampje niet brandt als u afstemt op een AM-station.

Nee. Maar aangezien de SongBook is ontworpen voor batterijen tussen 1800 en 2400 mAh, duurt het bij batterijen met een hogere waarde waarschijnlijk langer voor ze opgeladen zijn. Om deze batterijen volledig op te laden, maakt u de oplader los na een volledige laadcyclus en sluit u deze meteen daarna weer aan.

De Model Subwoofer is ontworpen voor en afgestemd op gebruik bij bepaalde Tivoli-modellen. Als u deze gebruikt buiten de ontwerpparameters kunt u een ongewenst resultaat krijgen en kan uw garantie ongeldig worden. Het gebruik met andere producten, niet afkomstig van Tivoli Audio, wordt dus sterk afgeraden.

Ja. Maar als u het lage volume van het equalizerniveau wilt omzetten naar het standaardvolume op lijnniveau, hebt u een phono-preamplifier nodig. Phono-preamplifiers zijn te koop bij de meeste elektronicazaken.

Ja, maar u kunt alleen stereoluidsprekers met ingebouwde versterking gebruiken op de hoofdtelefoonuitgang van de radio. (Deze worden ook wel "multimediaspeakers" genoemd.)

Ja. Zorg er wel voor dat u de positieve en negatieve polen van de batterij aansluit op de juiste polen van uw Tivoli Audio-product. U kunt de juiste aansluitingen kopen bij een elektronicazaak. Gebruik bij alle Tivoli Audio-producten met een invoer van 12 volt gelijkstroom de middelste pin voor de positieve aansluiting van de batterij.

Onze radio's gebruiken GaAs MESFET-technologie (halfgeleidermateriaal voor zeer snelle geïntegreerde schakelingen). GaAs staat voor galliumarsenide. Gallium is een bijproduct uit de metaalproductie, meestal van aluminium en zink, en is zeldzamer dan goud. Galliumarsenide is veel beter dan silicium voor de productie van solid-state chips. 

Deze transistor is beter in het verwerken van meervoudige sterke signalen dan geïntegreerde circuits of bipolaire transistors (die in de meeste andere radio's worden gebruikt). De Model One was de eerste radio waarbij deze technologie werd toegepast in een FM-tuner. 

Denk erom dat bijna alle elektronische apparaten, inclusief mobiele telefoons, een bepaalde mate van elektromagnetische straling uitzenden. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat dit gezondheidsrisico's met zich meebrengt.

Wanneer u wakker wilt worden met een vooraf ingestelde radio-/DAB-station moet uw wekkerradio zijn aangesloten op netspanning. Deze functie van uw wekkerradio werkt niet op batterij.

Specificaties geven op zichzelf geen informatie over hoe een audioproduct klinkt. De beste manier om te bepalen of u het geluid van onze radio's kunt waarderen, en of deze uw favoriete stations kunnen ontvangen, is door ze te proberen. Bij een rechtstreekse aankoop kunt u de radio om wat voor reden dan ook binnen 30 dagen naar ons terugsturen, waarna de aankoopprijs wordt terugbetaald.

Mogelijk staat uw PAL+ in de FM-modus. Het automatisch zoeken naar zenders van de PAL+ werkt alleen wanneer deze in DAB-modus staat.

Batterijen met een capaciteit tussen 1800 mAh en 2400 mAh worden aanbevolen. Deze waarden bepalen hoe lang de SongBook en iSongBook kunnen spelen zonder dat de batterijen opnieuw hoeven te worden opgeladen.

Gebruik bij al onze radio's een stereohoofdtelefoon en sluit deze aan op de standaardplug van 1/8 inch (3,5 mm). Ook bij de Model One radio moet u een stereohoofdtelefoon gebruiken. Een mono-oortelefoon werkt niet. 

Aan de blauwe ringen om het uiteinde van de hoofdtelefoon kunt u zien of deze stereo is; twee ringen betekent stereo. 32 Ohm-hoofdtelefoons werken het beste bij onze radio's.

Al de hier onderstaande modellen hebben een alarmfunctie en zijn dus ook te gebruiken als wekker. Uw persoonlijke voorkeuren bepalen welke radio het beste bij u past. Voor aanvullende informatie kunt u de productpagina’s bekijken of contact opnemen met onze klantenservice. 

De meeste van onze tafelradio's bevatten dezelfde analoge tuner, waardoor de ontvangst niet erg zal verschillen. De SongBook en iSongBook gebruiken dezelfde digitale tuner. Beide typen geven een uitstekende ontvangst. Uw keuze hangt af van de kenmerken die u vereist.

Eerst een woordje uitleg over AM, FM en ontvangst: Hoewel FM-stereo betere hifi biedt dan AM, heeft het FM-signaal een korter bereik en is het onderhevig aan vervorming en interferentie (multipathfading). 

Multipathfading doet zich voor wanneer een FM-signaal wordt gereflecteerd door gebouwen of andere structuren in de buurt. Door deze reflecties ontstaan meerdere signalen die met kleine tijdsverschillen door de radio worden ontvangen. Dit leidt tot gesis of ruis en soms tot een minder sterk signaal. Multipathfading wordt veroorzaakt door gebouwen, bruggen, heuvels en andere structuren die het FM-signaal onderweg naar uw radio blokkeren. 

AM gebruikt een eenvoudig monosignaal met een groot bereik, maar biedt minder kwaliteit en is gevoeliger voor statische storingen en slechte weersomstandigheden. Bij sommige AM-stations is de ontvangst 's nachts beter, omdat de signalen dan weerkaatsen tegen de ionosfeer waardoor ze langere afstanden kunnen afleggen. Andere AM-stations zijn alleen overdag te ontvangen en niet 's nachts, omdat veel AM-stations 's nachts met verminderde sterkte moeten werken of zelfs helemaal niet mogen uitzenden om de signalen van andere AM-stations niet te storen. Dit wordt in de VS geregeld door de FCC (Federal Communications Commission). 

Voor een betere AM-ontvangst raden we een draadloze AM-binnenantenne aan, zoals de AM Advantage van Terk. Deze antenne geeft meestal het beste resultaat voor onze radio's. 

Als u een krachtigere antenne nodig hebt, probeert u een FM-dipoolantenne of een versterkte binnenantenne, zoals de Jensen FM25. 

U krijgt vaak de beste FM-ontvangst met een buitenantenne die speciaal geschikt is voor FM (GAM, WINEGARD). 

U kunt uw tv-kabel splitsen en deze verbinden met de buitenantenneplug op de achterkant van uw radio, maar een betere ontvangst is hiermee niet gegarandeerd. De meeste kabelbedrijven willen dat u deze service via hen laat activeren, en vragen hiervoor soms een maandelijkse toeslag. 

Denk erom dat ook de meest gevoelige tuners geen signaal kunnen ontvangen dat er niet is. Als u probeert een zendersignaal te ontvangen dat uw gebied niet kan bereiken, helpt geen enkele tuner of antenne.